1 Mart 2016 Salı

Aday Değerleme - Employee Assessment

Değerlendirme çalışmaları, şirketlerin temel başarı unsuru olan “insan” ile ilgili potansiyelleri keşfetmek amacıyla kullanılan metodik bir ölçme ve değerlendirme sürecidir.

Şirketlerde işe alım sürecinde doğru işe doğru insanı alabilmek, çalışanların mevcutta bulundukları pozisyonlara ne kadar uygun oldukları ya da işletmedeki hangi pozisyonlara daha uygun olduklarının tesbiti için kullanılan en etkili yöntemlerdir. Değerlendirme çalışması iş bilgisi dışında “davranış özellikleri, beceriler, yetenekler ve kişisel özelliklerin belirlenmesi” olarak tanımlanabilir. Bu unsurların ölçülmesi, kişilerin nasıl düşünüp, nasıl davranacaklarını öngörmemizi sağlar.

Bu çalışmalar, Eleman Seçimi süreci başta olmak üzere, yeniden yapılanma çalışmaları, Bireysel Gelişim Planlarının hazırlanması, terfi ve transferler, proje ekibi oluşturma süreçlerinde çok sık kullanılan ve tüm dünyada yapılan araştırmalara göre ehil uzmanlar tarafından uygulandığında bireysel potansiyeli en doğru tahmin edebilen, geçerliliği ve güvenilirliği en yüksek araçlardan biridir.

Yöneticilere zaman kazandıran ve değerlendirmelerinde daha objektif olabilme esnekliğini sağlayan çalışmalardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder